Ще има сблъсък с реалността. Не може в еврозоната да

...
Ще има сблъсък с реалността. Не може в еврозоната да
Коментари Харесай

Експерт за Бюджет 2024: Не може страни в еврозоната са в рецесия, а ние да сме много добре

„ Ще има конфликт с действителността. Не може в еврозоната да има пет страни, които да са в криза, моторът на Европа – Германия, не може да направи позитивен напредък, комерсиалните ни сътрудници да са в криза, и ние да сме доста добре. Бюджетът би трябвало да се прави по-консервативно, като се залага консервативният сюжети. Как по този начин ще се размине в България, а в Германия? Рецесията значи обедняване “, съобщи в предаването „ Лице в лице “ Кузман Илиев, икономист и финансов анализатор.

Според него се вършат едни големи разноски, които обществено са доста чувствителни и са непрекъснати.

Правителството си гледа работата и си извършва програмата, сподели министър председателят

„ Няма пипане на тези разноски. В един миг влизаш в среда, в която приходите стартират да ти падат, тъй като на компаниите ти им се понижават поръчките, а лихвите в България потеглят нагоре. 4-5% е лихвата по ипотечните заеми в еврозоната, в Съединени американски щати е 7%, а в България е 2,6%. С рецесията 2007 година на всички места удари унищожи Съединени американски щати, а ние си казвахме, че това в България няма да стане, е по този начин стана, че ни срина пазара на парцели с 30% “, изясни Илиев.

„ Това е рекорден бюджет на България. С 10 милиарда лв. повече от предходната година сме похарчили, в случай, че се свива стопанската система. Ако залагаме великодушен напредък за 2024 година, тъй като би трябвало да вършим недостиг? Нещо не е наред “, добави той.

Повече гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР