Ще има преструктуриране, а не съкращения в НАП. Това заяви

...
Ще има преструктуриране, а не съкращения в НАП. Това заяви
Коментари Харесай

Горанов: Преструктуриране, а не съкращения в НАП

Ще има преструктуриране, а не съкращения в Национална агенция за приходите. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов във връзка новината за оповестеното от 1 май редуциране на към 250 чиновници след закриване на звеното " Оперативни инспекции ". Функцията на " Оперативни инспекции " се закрива като конструкция и активността й ще премине към звеното " Фискален надзор ", изясни Горанов. Всеки заслужен и положително просветен българин може да кандидатства в приходната администрация, в случай че дава отговор за условията за работа в нея, разяснява той. В този смисъл не виждам никакъв драматизъм, разяснява Горанов. Това е управническо решение на управлението на Национална агенция за приходите, което не укривам, че поддържам, съобщи Горанов. Голяма част от чиновниците, които сега работят в Национална агенция за приходите и основателно се тормозят за своето бъдеще, не са постъпили в приходната организация посредством състезания, каквито ще бъдат проведени в този момент, добави Горанов. Всички чиновници, които са работили в " Оперативни инспекции ", могат да аплайват в звеното " Фискален надзор ", в случай че дават отговор на критериите, съобщи Горанов. Това е късмет за тях да потвърдят равнището, на което би трябвало да дават отговор за работа в организацията, разяснява финансовият министър и изясни, че броят на чиновниците там ще бъде повишен. Целта на страната е не да отслабва, а да усилва потенциала на Национална агенция за приходите и да управлява осъществяването на бюджета, изясни министърът.

Малко преди този момент представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров разяснява, че аргументите за съкращенията в Национална агенция за приходите от 1 май са " много сериозен корупционен риск ". В същото време те са и добра опция за усъвършенстване на звеното " Финансов надзор ", добави Бъчваров.

Вчера вечерта към 400 данъчни чиновници стачкуваха против промяната в Национална агенция за приходите. Шествието стартира в 17:30 ч пред столичната дирекция на Национална агенция за приходите на ул. " Аксаков " и приключи пред централата на организацията на бул. " Дондуков ". Николай Наков, един от уредниците на митинга, съобщи, че изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова е заплашила с уволняване 300 души, като надали не е обвинила целия " Оперативен надзор " в корупция. Наков цитира член 31 от Конституцията, съгласно който всеки е почтен до доказване на противното. Старши контрольор от отдел " Оперативен надзор " Владимир Дамянов пък разяснява: Научихме по най-безцеремонния метод от имейл, че ни уволняват, а сме хора които са работили над 20 години в системата.

Протестът беше кротичък, без освирквания и под музиката на " Бийтълс " Let it be.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР