Ще има порции за 600 души, а още 3000 бургазлии

...
Ще има порции за 600 души, а още 3000 бургазлии
Коментари Харесай

Майсторите от Флотилията в Бургас разкриха тайната на вкусната рибена чорба, раздават я от 11 часа

Ще има порции за 600 души, а още 3000 бургазлии ще опитат от печена риба, сподели офицерски претендент Радостин Йорданов

Нашият рибен курбан става апетитен, тъй като го вършим на дърва в тази 50-годишна полева кухня. Най-важно е подправките (девесил, целина, лук, моркови, бахар, дафинов лист) да са свежи, а не сухи. Това сподели пред Нова телевизия офицерски претендент Радостин Йорданов.

Рибеният курбан, който ще бъде раздаден в 11:00 часа се подготвя от Флотилия бойни и спомагателни кораби.

„ Хубава супа по достоверна рецепта се предлага в Бургас на Никулден, само че ние в никакъв случай не опитваме. Само кореспондентът Цеца Алексова от нашия екип е там “, жалва се водещият на „ Здравей, България “ по Нова телевизия Виктор Николаев. 

С всяка последваща година празничната стратегия за Никулден става все по-богата и по-разнообразна, сподели пък кореспондентът на бТВ Лора Стаматис. 

„ От всяка сцена навън ще звучи музика. Ще има осъществявания и ще се раздава риба гратис. Празникът стартира от градинката до градския часовник, където се вият и най-големите опашки за риба и рибена супа. Отново тук ухае апетитно “, добави тя. 

„ За поредна година дружно с Община Бургас и Социалния патронаж ще раздадем на жителите и гостите на града рибен курбан и по едно и също време с това ще печем риба. Рибата ни е за към 3000 порции, а курбанът – за 600 души. Имаме 4 типа риба – скумрия, чернокоп, паламуд и сафрид “, съобщи Радостин Йорданов. 

Продуктите, които използваме, са девесил, свеж зарзават, четири типа риба и щипка обич, добави старшина II степен Жечо Гарванов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР