Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет. Това

...
Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет. Това
Коментари Харесай

Чистката в Медицинския университет продължава, ще има още обвиняеми

Ще има още упрекнати за злоупотребите в Медицинския университет. Това заяви пред NOVA представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

"Очаква се кръгът на обвинените да се разшири. Освен чуждестраннния банкет на студенти, прокуратурата проверява и занемареност, открита от Агенцията за държавна финансова ревизия в Медицинския университет в София. И по това направление след събиране на задоволително доказателства, ще бъдат повдигнати обвинявания Там също се касае за злоупотреби в изключително огромни размери”, изясни тя.

Акцията на ГДБОП и ДАНС в Медицинския университет се организира на 19 януари тази година. Седмица по-късно - на 26 януари бяха повдигнати обвинявания на шестима души, двама от които работят в университета.

Един от шестимата обвинени даже си разреши да заплашва част от проверяващия екип. "В петък, когато беше повдигнато обвиняване на едно от лицата, то се опита да дестабилизира екипа, отправяйки закани и закани. Това няма да остане без последици. Главният прокурор ще вземе ограничения. Абсолютно неприемливо е обвинено лице да си разрешава сходно държание ", заяви Арнаудова.

"До момента сме иззели към 150 студентски досиета и единствено към 20 от тези досиета към този момент са оценени от сътрудниците. Към този миг не сме открили опасност за националната сигурност т.е., жестоко казано, не сме открили терористи”, сподели още представителят на основния прокурор.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР