Ще има нови самолети, но не можем да изоставим старите,

...
Ще има нови самолети, но не можем да изоставим старите,
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще има нови самолети, но за старите ще се търсят части

Ще има нови самолети, само че не можем да изоставим старите, по тази причина за тях ще се търсят елементи от производителя. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Ще купуваме самолети, само че не мога да се съглася с тезата, че би трябвало да мислим единствено за нови изтребители. Говорим за 8 самолета. Ако изоставим авиацията, която имаме от 43 бойни самолета, не се грижим за техния ремонт, рационализация и поддръжка и разчитаме единствено на осем нови, би било неуместно, сподели министърът.

Според него е най-добре да се прави ремонт с аварийни елементи, взети от производителя, по тази причина ще има договаряния с Москва за доставка на части.

Въпросът би трябвало да се реши генерално с директни диалози с „ РСК МиГ “, без медиатори, с цел да ни излезе оптимално на ниска цена, уточни той. Самият ремонт може да се извърши на територията на България, в заводите които имаме.

Ако поддържаме самолетите, които имаме, те имат запас още до най-малко 2030 година, посочи Каракачанов.

Той добави, че „ МиГ-29 “ са по-добри от самолетите, които имат някои други натовски страни, които са с „ МиГ-21 “.

Попитан за апела от някои партии за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, той разяснява, че Симеонов „ не умее да се майтапи, споделя някой път неща, които са правилни, само че по по-груб метод, това закононарушение ли е? “. „ Защо да подава оставка? Това е несериозно “, сподели Каракачанов.

Той сподели още, че фактически в Черно море се организират повече учения, само че в никакъв случай не е обсъждано въпрос за основаване на натовска черноморска флотилия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР