Ще има нов политически ляв проект, той ще бъде широк.

...
Ще има нов политически ляв проект, той ще бъде широк.
Коментари Харесай

Мая Манолова събира нов ляв политически проект

Ще има нов политически ляв план, той ще бъде необятен. В момента се водят диалози с доста най-вече цивилен организации. Това разгласи водачът на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова в студиото на bTV.

Манолова акцентира, че в плана ще бъде включена " Изправи се.БГ ", само че тя няма да е лицето на новата групировка. Също по този начин новата политическа партия няма общо в вътрешнопартийните процеси в партията на Корнелия Нинова, увери Манолова.

Преди това Мая Манолова разяснява неналичието на дейна държавна политика за отплата на битовите консуматори и на бизнеса, както и съответна реакция още веднъж на държавно равнище на инфлацията. Манолова подлага на критика и настояванията на ГЕРБ да бъдат обезщетени манастири, общини и други обществени институции поради цената на тока. По думите на Манолова точно ГЕРБ са основали казуса с приемането на законодателството тези обекти да минат на свободния пазар на електрическа енергия.

Припомняме, че политическата кариера на Мая Манолова потегля точно от Българската социалистическа партия, тя беше един от най-активните депутати на Българска социалистическа партия в 40-то и 41-то Народно заседание. Манолова даже бе заместник-председател в 42-рото Народно заседание. През юли 2015 година бе определена за Национален омбудсман, поради което тя напуща и Българска социалистическа партия. През 2019 година се кандидатира като самостоятелен претендент за кмет на София, само че губи в избора от Йорданка Фандъкова, ГЕРБ. В последните години бе водач на гражданско придвижване " Изправи се.БГ ", което влезе в 45-то и 46-то Народно заседание в границите на коалиция.

Обявяването на нова групировка идва дни след Конкреса на Българска социалистическа партия, който не одобри оставката, втора подред, на водача Корнелия Нинова, и бележи съществено разделяне в алените редици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР