Ще има необходимото увеличение на работниците в детското здравеопазване. Ще

...
Ще има необходимото увеличение на работниците в детското здравеопазване. Ще
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Ще има увеличение на заплатите в детското здравеопазване

Ще има нужното нарастване на служащите в детското опазване на здравето. Ще се извърши груповия трудов контракт в цялостен размер - 1890 лева Това е, което целяхме, съобщи кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев посочи, че е приказвал по въпроса с Министерски съвет това да се случи и са подхванати всички официални стъпки.



" Това нарастване ще се случи. Стараем се от 1 април да бъде реалност. За нас е значима тематика справедливото заплащане на всички заети – постигнахме го в превоза, в културата, а в този момент се веселя, че го реализираме и в опазването на здравето ", съобщи той и даде обещание да работи за смяната на системата.

Кметът на София уточни, че е било проблем да се намерят средствата за нарастване. " Обяснихме на синдикатите, че е доста популистко да се вмени на общината да доплаща за държавно делегирани действия ", сподели той.

Според Терзиев това прави систематичният проблем още по-дълбок. " Ние държахме парите да дойдат от държавния бюджет, другояче всеки, който изиска може да пристигна при нас с претенции за компенсиране. Това не е държавническо и не е верният метод ", добави кметът.
 Булфото
Припомняме, че през вчерашния ден Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и на Медицинска федерация " Подкрепа " стачкуваха пред Столична община. Кметът Васил Терзиев излезе отвън постройката, за да беседва с тях.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР