Ще има много интензивни пътувания у нас и в чужбина

...
Ще има много интензивни пътувания у нас и в чужбина
Коментари Харесай

Проф. Румен Драганов: Хотелиерите у нас са изпилили цените до минимум, защото имаме жестока конкуренция с Турция и Гърция

Ще има доста интензивни пътувания у нас и в чужбина за Великден - чакат се към 320 000 пътувания, от които към 60 000 ще бъдат в чужбина - най-вече в Турция и Гърция, сподели пред проф. Румен Драганов, шеф на Института по разбори в туризма.

" Хотелиерите са изпилили цените до най-малко, тъй като имаме жестока конкурентна битка с Турция, Гърция. Ние се борим за всеки един екскурзиант и цените тук не са ниски или високи, те дават отговор навръх търсенето и предлагането ", сподели той.

По думите му през последните три години хотелиерите и ресторантьорите е трябвало да работят на най-малко, и в същото време да усилят заплатите на личния състав си. Според Драганов сега те са подложени и на институционален напън.

" Сега текат някакви непрекъснати инспекции - като стартираме храните, министерството, ДАНС, проверяващи, което много ги товари. Като няма власт, всевъзможни такива служби съзнателно си извършват работата, само че непрекъснатото основаване на доклад за нещо си е огромен камшик за хотелиерите ", споделя той.

" Имаме доста положителни хотели - на всички места, където има балнео и спа курорти - Сапарева баня, Сандански, Кюстендил ", уточни Драганов.

Според него у нас има напор на български туристи по ски курортите.

" Независимо от топлата зима ските не стопираха - и в най-топлите дни през януари, когато нямаше сняг, работеха четири писти на Пампорово, две на Боровец. Имаме толкоз туристи, тъй като те са се записали още септември и октомври ".

У нас се чакат 70 000 непознати туристи по време на Великденските празници. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР