Ще има ли в крайна сметка зелен ринг в София,

...
Ще има ли в крайна сметка зелен ринг в София,
Коментари Харесай

Ще оцелее ли обещаният от Фандъкова зелен ринг на София?

Ще има ли в последна сметка зелен кръг в София, както дадоха обещание столичната кметица Йорданка Фандъкова и основният проектант Здравко Здравков, наподобява под сериозен въпрос. И повода е... нова детска градина.
Инициативата " Зелен Дианабад " алармира за заплахата и организира среща с районния кмет Делян Георгиев. Причината – детската градина е планувана в имот, който по оповестения от Здравков и Фандъкова проект би трябвало да бъде построен линеен парк с велоалея.
Георгиев е споделил на хората, че няма по-подходящ общински терен за детска градина от този, излиза наяве от пост във Фейсбук на " Зелен Дианабад ". Гара Пионер към този момент остава благосъстоятелност на НКЖИ и тя не се е обсъждала изобщо като вид. Бившият цех " Металокерамика " също е напълно частна благосъстоятелност.
Според " Зелен Дианабад " обаче велоалея въпреки всичко ще има ще бъде изместена отвътре на терена, покрай локалната улица на новите жилищни комплекси, които са правени от компания " Артекс ". Нямало обаче още съответни оферти къде тъкмо да мине алеята.


Зеленият кръг съставлява концепция да бъдат свързани всички паркове в София. Специално за регионите " Изгрев " и " Слатина " концепцията е да се направи пешеходна и велоалея - с две платна в двете направления, от гара " Пионер ", по жп линията там, в посока улиците " Самоков ", " Тинтява ", " Шипченски проход " и да се стигне до Висшето транспортно учебно заведение. Става въпрос за към 3,5 километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР