Ще има ли сериозно застрояване на плажа Болата, след като

...
Ще има ли сериозно застрояване на плажа Болата, след като
Коментари Харесай

Местни искат плажа Болата да не бъде резерват - за да има търговия

Ще има ли съществено застрояване на плажа Болата, откакто кметът на Каварна Нина Ставрева изиска плажът да бъде изваден от резервата " Калиакра ", в това число и водещият към него път? Този въпрос още веднъж излезе на дневен ред, откакто поданици на село Българево желаеха свободен достъп до плажа и той да бъде стихотворец от концесионер, с цел да бъде обезпечен този достъп.
Концесионерът би трябвало да си има и заведение, с цел да си поддържа самият плаж, добави жителка на селото на име Мария, която имала кафене. Подобно мнение изрече и друга жителка, която държала павилион и желае на Болата да има къде да се продават сувенири. Трети гражданин пожела да има тоалетна, като посочи, че Болата " не е чак толкоз диво място ".
Не става въпрос за застрояване, безапелационен беше кметът на Българево Георги Янев пред Нова телевизия. Той акцентира на значимостта да има паркинг. Сега не може да се влиза с изключение на с позволение за научна цел, добави основният проектант на Каварна
Същевременно лицето на " За да остане природа в България " Тома Белев акцентира, че е задоволително, че има обособяване на парцели. Той сподели и, че е значимо Болата да бъде непокътнат, с цел да може да има късмет да бъде възобновена популацията на тюлена-монах. Местните обаче споделят, че този тип е измрял преди над 20 години.
Предстои публично разискване дали Болата да остане в резерват " Калиакра " – на 12 април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР