Ще има ли протест заради строежа на автомагистрала Хемус? Притеснени

...
Ще има ли протест заради строежа на автомагистрала Хемус? Притеснени
Коментари Харесай

Готвят протест и жалба до ЕК заради АМ Хемус, АПИ отговори на недоволството

Ще има ли митинг поради градежа на автомагистрала " Хемус "? Притеснени жители готвят и сигнал до Европейската комисия (ЕК). Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) обаче успокоява недоволните.
АПИ не е възлагала осъществяването на никакви действия край река Вит, свързани с построяването на сектор от Автомагистрала „ Хемус “. Агенцията прави това конкретизиране във връзка питане от медии по сигнал от Сдружение „ Балканка “, осведомят от АПИ.
Припомняме, че от сдружението са ревизирали региона край река Вит при Боаза по сигнали на локалните. От клуба бяха безапелационни по-рано пред БНР, че са „ за “ това да се строят автомагистрали, само че първо би трябвало да се съблюдават законите и да се пази оптимално природата. Въпреки уточнението от Пътната организация, за събота е плануван митинг на място. Предвижда се и да се изпрати тъжба до (EК) за градежа на автомагистралата.
" В момента сдружението „ Автомагистрали “ прави ровове, диги, водостоци и селскостопански подлези в сектор 1 - сред 94-ти и 96-ти км. Изгражданите диги със скален материал са от кариери за неподвижен материал, с които сдружението има контракт за доставка. В тази връзка опитите за подстрекателство, че в построяването на трасето се влага баластра от рeка Вит са погрешни. „ Автомагистрали “ ЕАД не разполага и не e желала позволение за извличане на баластра от река Вит ", показват още от АПИ.
" По мотив сигнала от Сдружение „ Балканка “ Агенция „ Пътна инфрастуктура “ ще изиска спомагателна информация от способените институции Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция " Дунавски регион ", излиза наяве от известието на Агенцията.
Инж. Димитър Куманов от клуб " Балканка " съобщи пред " Хоризонт ", че " най-опасното сега е сечта на крайбрежната растителност, която укрепва крайбрежията, и копането на баластра в речните тераси. Това води в това число до увеличение риска от наводнения ". По думите му там има „ Натура 2000 “ " със съответни забрани, които в този момент ги нарушават. Тези зони с техните забрани пазят ползите на локалното население “, безапелационен е още инж. Куманов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР