Ще има ли дълбоки преспи и сибирски струд до края

...
Ще има ли дълбоки преспи и сибирски струд до края
Коментари Харесай

Пролет през зимата: Продължително затопляне в студените месеци


Ще има ли дълбоки преспи и сибирски струд до края на сезона?

Почти пролет е. През януари цъфнаха кокичетата. Температурите са високи, а изгледи за сняг няма. Януари ще е топъл, и то много по-топъл, в сравнение с сме привикнали. Валежите ще са към 70 % от месечните количества. А температурите - към от 2 до 4 градуса над месечните за района. Слънцето ще ни е непрекъснат сателит през месеца и ще продължи да подлъгва цветята и овошките.

Много наши фенове към този момент изпратиха фрагменти на цъфнали цветя в градините по цяла България. Днес се разходихме из Искърското дефиле, където пролетта е настъпила още преди Коледа.

Борис е синоптикът от Зверино, най-голямото село в Искърското дефиле. Данните за прогнозата черпи от природата. Резултатите разгласява на табло с висящо паве.

„ Ако павето се калти, духа вятър. Ако павето е мокро - вали дъжд. Ако е бяло, вали сняг ”, обяснява Борис Кръстев.

Зимата в Зверино нормално е снежна и усойна. Сега обаче пролетните температури са изправарили дори българското председателство на Европейския съвет.

Йордановден в Зверино се обрисува без сняг и лед. Заливчето в река Искър, което през днешния ден багерът приготвя за хвърлянето на кръста, е потънало в зеленина и цветя.

„ Хората напряко ще отидат на плаж спрямо предходната година, когaто чупехме ледовете ”, споделя климатологът Георги Рачев.

Температурните аномалии при започване на 2018 година озадачават всички метеоролози. Според Георги Рачев обаче това е по-скоро кратковременен местен каприз на времето, в сравнение с световна наклонност.

„ Има обезщетителни механизми. Когато декември и януари са топли, февруари и март са студени ”, добавя климатологът Георги Рачев.

От Искърското дефиле отиваме в Бургас, където предходната година по това време имаше 10 сантиметра сняг. Само преди година край морето минимална температура е била -7 градуса. Сега е с съвсем 10 градуса от горната страна.

На този стадий климатичните модели демонстрират, че сжежна приказка с дълбоки преспи и сибирски струд до края на сезона не се чака. 

Каква е прогнозата за вашия район може да видите  ТУК

 

Нова тв

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР