Ще има и административни мерки, които ще бъдат наложени от

...
Ще има и административни мерки, които ще бъдат наложени от
Коментари Харесай

Изкопът край дюните в Несебър незаконен, принуждават ловното стопанство да възстанови ландшафта

Ще има и административни ограничения, които ще бъдат наложени от наша страна, сподели шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Павел Маринов

Изкопът край дюните в Несебър е противозаконен. Направен е на място, което е под две отбрани. Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Павел Маринов.

Той разкри, че изкопът е изработен от Държавно ловно стопанство – Несебър за да се спрат  АТВ-та и другите моторни транспортни средства и да не минават по дюните. 

„ Това са пет дюни, които обгръщат предпазена територия в границите на Несебър. Като цяло сме на предпазена зона по Натура 2000. Недопустимо е да се намесваме с такива действия. Забранено е да се вършат ровове “, разясни Маринов. 

„ Вчера стана ясно кой е направил изкопа. Още в петък в 16 часа получихме сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас. Веднага бяха изпратени специалисти, които сложиха GPS координати на нарушаването. Поради огромният медиен звук бързо стана ясно, че това е направено от Държавно ловно стопанство – Несебър “, добави той.

„ Това, което е направено, не дава отговор на предписанията след многочислени сигнали за навлизане на АТВ-та от северната страна на дюните. Там има улица, паркинг и не се попречват тези транспортни средства ", изясни шефът на РИОСВ-Бургас.

„ За 20 дни трябваше да бъдат подхванати ограничения. Неправилно сътрудниците от ловното стопанство са подхванали независими дейности, като са решили, че по този начин е по-удачно. Днес ще се произнесем, като ще настояваме това да бъде възобновено и то по най-бързия метод и в оптималната степен “, добави той.

„ Трябва да се възвърне ландшафта във типа, в който е бил преди да се направи изкопа. Ще има и административни ограничения, които ще бъдат наложени от наша страна “, акцентира Маринов. 

Акт още не е формиран, защото това се случва в извънработно време, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР