Ще има драконовски санкции. Двойният стандарт при храните, водещ до

...
Ще има драконовски санкции. Двойният стандарт при храните, водещ до
Коментари Харесай

Манолова: Двойният стандарт при храните засяга 100 млн. европейци

Ще има драконовски наказания. Двойният стандарт при храните, водещ до заблуждение и илюзия на потребителите, ще бъде инкриминиран като хранителна машинация. Това е борба на всички европейски жители против мултинационалните компании.
Това съобщи омбудсманът Мая Манолова пред Българска национална телевизия.

Манолова изясни какво следва, откакто Комисията по петиции в Европейският парламент е приела за състоятелен сигнала против двойния стандарт при храните и напитките в Европейски Съюз.

„ В тази борба едни против други не са жителите на Източна Европа против тези от Западна, а всички европейски жители против мултинационалните компании “, безапелационна е Манолова. Според нея, няма по какъв начин този въпрос да бъде решен на национално равнище с българското законодателство, тъй като става дума за основополагащи правила на Европейски Съюз.

„ За последните три години в България сформирахме една национална коалиция против двойните пазари. Проблемът се отнася освен за нас, само че и за страните от Вишеградската четворка, Румъния, Гърция, Словения... Вчера евродепутат от Литва уточни, че това също е голям проблем и за прибалтийските страни. “, сподели Манолова.

Двойният стандарт при храните, водещ до заблуждение и илюзия на потребителите, ще бъде инкриминиран като хранителна машинация. Ще има драконовски наказания, добави омбудсманът.

„ Комисията по земеделие в Европейския парламент изготви отчет и излезе с рекомендации. Беше направено законодателно предложение за промени за така наречен потребителски пакет на еврокомисаря Вера Юрова, който беше огласен точно от София през април предходната година. Вчера това предложение беше признато с голямо болшинство от Комисията по вътрешен пазар. “, описа предисторията омбудсманът.

„ Петицията остава отворена, тъй че и идващият Европейски парламент да може да следи какво се случва с тази дискриминационна процедура на двоен стандарт при храните. “, показа още публичният бранител.

Манолова съобщи, че е удовлетворена от триумфа на жителите и екипа й. „ Горда съм, че постигнахме този триумф, който е значим за 100 млн. европейски жители “, показа Манолова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР