Ще идвам в София колкото често е необходимо, за да

...
Ще идвам в София колкото често е необходимо, за да
Коментари Харесай

Еврокомисарят Вархей: Настоявам да пуснете Скопие до юни, ще идвам в София, докато не стане

" Ще пристигам в София колкото постоянно е належащо, с цел да може да се стигне до решение (вдигане на българското несъгласие за участието на Северна Македония в Европейски Съюз, бел. ред.) до края на юни, нямаме време, войната ни сподели какъв брой значима е евроинтеграцията ".

Това съобщи еврокомисарят по въпросите на разширението Оливер Вархеи по време на форума на тематика " Европейски Съюз среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширение – отбрана от войната ".

Вархеи добави, че е " извънредно отчаян ", че въпросът с началото на договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз още веднъж е на дневен ред. Той добави, че е считал, че тази тематика е била завършена преди две години.

Той даде и образец с коронакризата и доставката на ваксини. По думите му страни като Северна Македония и Албания биха получили доста по-бързо ваксини като страни членки, които са интегрирани в Европейски Съюз. Другият му мотив бе обвързван с войната в Украйна.

" Войната ни демонстрира, че нямаме време за губене. Нямаме и интерес да губим повече време. Икономическата рецесия и COVID-19 ни демонстрира до какво може да докара неналичието на интеграция. "

" Процесът на интеграция би трябвало да се форсира за страните от Западните Балкани ", заключи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР