Ще гласуваме с машини на балотажа в неделя. Получихме в

...
Ще гласуваме с машини на балотажа в неделя. Получихме в
Коментари Харесай

Росица Матева: Липсата на машини на първи тур срина и малкото доверие в машинното гласуване

Ще гласуваме с машини на балотажа в неделя. Получихме в ЦИК решението на трите институции - Министерството на електронното ръководство, Института по метрология и Института по стандартизация, с което се удостоверява сходството на хардуера и софтуера за машинно гласоподаване. Процедурата е минала по разпоредбите. Наблюдавали са я представители на някои партии - ГЕРБ, Политическа партия, Българска социалистическа партия, " ИТН ". Това изясни в ефира на БТВ представителят на ЦИК Росица Матева.

" На 27 октомври заместник-председателят на ЦИК, който дава отговор за машинното гласоподаване, получи позвъняване от началника на жандармерията, който охранява склада с въпрос по кое време ще получат позволение машините да изоставен помещението. Отговорът беше: ще чакате писмо ", описа обстановката преди изборите на 29 октомври Матева.

ЦИК е самостоятелен държавен орган, няма по какъв начин да не се съобразяваме с информация, пристигнала от различен държавен орган, който дава отговор за националната сигурност, посочи Матева.

Според нея изказванията на политици, че информацията, която се съдържа в справката, не е вярна, не са опровергани от никого. До момента няма никакви данни, че това, което е написано в тази информация, не е осъществено, сподели още Матева.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР