Ще гласувам за Тиери Боде, той е против правилата за

...
Ще гласувам за Тиери Боде, той е против правилата за
Коментари Харесай

В Нидерландия са изкушени да гласуват за противниците на ограниченията

" Ще гласоподавам за Тиери Боде, той е срещу разпоредбите за ковид и аз съм склонен с него. " В Урк, малко и очебийно протестантско градче в Нидерландия, санитарните ограничавания подхранват недоверието към управляващите в дните, когато локалните хора избират своите депутати.
" Изобщо не вярвам на настоящето държавно управление! ", прибавя 18-годишният Роберт, който ще гласоподава в сряда за партията " Форум за народна власт ". Тази популистка групировка е насочила акцията си към битката с рестрикциите и получава мощна поддръжка по време на антиправителствените демонстрации в Нидерландия. Урк посрещна гостоприемно нейния водач Тиери Боде, посетил преди две седмици града. Лепенки с партийното лого се виждат на няколко табла на локалното пристанище. Въвеждането на вечерен час в страната провокира в края на януари безредици в относително тихата община с население от 20 000 и един център за тестване за КОВИД даже бе опожарен. Рибарското градче с двайсетина камбанарии постоянно е било срещу имунизирането. То е сгушено в сърцето на Байбелгордел - така наречен древен пояс, както назовават протестантските региони на страната.
" Урк поначало е бил остров, тук островната просвета се усеща и до през днешния ден. Хората държат на опцията да живеят, както си знаят. Не желаят държавното управление да им връзва ръцете ", изяснява пред Агенция Франс Прес Алвин Ойтслаг, духовник от нидерландската реформаторска черква в Урк.
" Те вземат решения на 200 километра отсам, в Амстердам, Ротердам и Хага, само че проблемите им са разнообразни от нашите (...) Нека ни оставят сами да изберем пътя си ", удостоверява Хенк, гласоподавател, който излиза от изборна секция. Крепост на християнството Не е изненадващо, че в Урк не гласоподават за левицата - през 2017 година Социалистическата партия взе тук под 1 % във вота за парламент, а десноцентристите, участващи в настоящия кабинет, получиха 1,7 на 100.
Обикновено християнските партии обират вота в района, само че сегашните избори може да трансформират тази наклонност. " Този край по принцип е цитадела на християнските партии, само че гласоподавателите не не помнят рестриктивните мерки, наложени поради коронавруса. Те остават с усещането, че им се пречи да работят, а не щеш ли в този момент внезапно се появява Форумът, изяснява Алвин Ойтслаг. Питер Оп`т Хоф, притежател на магазин " Направи си самичък " и доста набожен, съжалява, че християнските партии не са повели борба, с цел да останат църквите отворени по време на пандемията. " Със сигурност този път няма да гласоподавам. Виждам, че гоненията против християните са стигнали и до Нидерландия, към този момент не можем да вършим, каквото желаеме и каквото Библията и Господ желаят да вършим ", оплаква се той. На излизане от локалния супермаркет покрай пристанището, брулено от мощен вятър, пенсионерът Кобус разяснява с по-спокоен звук.
" Не ми харесва, че някой употребява ковид, с цел да печели гласове. Това е нещо краткотрайно, което ще трае година-две, и сигурно няма да се отрази на моя избор ", декларира той. Гласуването продължава три дни и ще завърши в сряда.
Сегашният либерално-консервативен министър председател Марк Рюте, който ръководи страната от 2010 година, е апетитен за любимец в изборите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР