Ще гласувам за направеното споразумение. Нататък Денков е отговорен за

...
Ще гласувам за направеното споразумение. Нататък Денков е отговорен за
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски скочиха срещу енергийния министър, от БСП искат споразумението с миньорите да бъде оттеглено

Ще гласоподавам за направеното съглашение. Нататък Денков е виновен за договарянията с Европейската комисия. Това заяви пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка съглашението сред миньорите и енергетиците с властта, което през вчерашния ден беше контрактувано, а през днешния ден се разисква и на изключително съвещание на Народното събрание. Той уточни, че са направени много взаимни отстъпки от синдикатите, от протестиращите и от Министерски съвет, но призова темата да не се политизира.

" Трябва да имаме заместваща мощ, хората в бранша би трябвало да бъдат спокойни за заплатата си. Това е сложна и почтена специалност. Знаете в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е доста мъдро. Въглищните централи не би трябвало да се затварят 2038 година, а да се замразяват. При рецесия можем да си ги пуснем ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Помолен да разяснява думи на енергийния министър Румен Радев, че тези седем точки в съглашението са мъчно изпълними, Борисов разяснява, че не знае тези министри какво са правили през вчерашния ден, когато е подписвано съглашението. " Нали през вчерашния ден си сложих подписа откакто часове наред водеха тези договаряния и в случай че в този момент министърът ще споделя, че това не е изпълнимо, да пристигна да го каже на трибуната и да гласоподавам срещу. Как по този начин? Или да си подаде оставката, или да пристигна да изясни . Няма да си посрамвам партията поради дилетанти. Ще го извикам да пристигна незабавно, с цел да каже какво е споделил ", сподели водачът на ГЕРБ.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР