Ще ги намерите в ранни зори на Антим Iвъв Варна.

...
Ще ги намерите в ранни зори на Антим Iвъв Варна.
Коментари Харесай

Пътувай, обичай, усмихни се- групата във Фейсбук, която събра цяло едно обичащо общество

Ще ги намерите в ранни зори на " Антим I " във Варна. От там стартират същинските мемоари на всички участници в това премеждие, наречено " Пътувай, бит, усмихни се ".

Групата в обществената мрежа Facebook е основана на 10 декември 2018 година и преди единствено два дни отпразнува своята първа петилетка с охолно, цветно и радостно празненство.



" Пътувай, бит, усмихни се " изцяло разказва създателката на групата Радостина Иванова, която и в живота си е колоритна, пъстра, усмихната, обичаща и странник по душа. Тя взема решение в един декемврийски ден да опита да откри съидейници - хора като нея, които обичат пътуванията и дружно със брачна половинка си, с който тази година отпразнуваха Седефена женитба. Любовта е основен " мотор " в живота на семейство Иванови, отгледали 3 деца и радващи се на 6 внуци, те съумяха да заразят над 4000 почитатели за малко време и да трансфорат групата във Facebook в едно сплотено, радостно, обичащо се общество.

Всеки ден при тях е привързан с планове- за следващото пътешестване, за кафето в сряда, на което се събират постоянно, за начинания, в които да вземат участие благотворително, следващото празненство или рожден ден на някой от групата.



" Всеки път, когато се прибираме от следващата екскурзия, се връщам с насълзени очи ", споделя Радостина. И продължава: " Защото знам през какво минава всеки един от групата ни, само че слушайки песните им и виждайки усмивките, ме изпълва с благополучие, тъй като те са щастливи, а аз съм съумяла да им дам нов смисъл в живота и нов път, по който да вървят, очаквайки с неспокойствие новата дестинация, новото премеждие ".

За нея и брачният партньор ѝ, това е кауза- да даряваш обич, да събираш мемоари и с цялостни шепи да гребеш от живота, а в него постоянно е пъстро.



Участниците в това необикновено и само по рода си предизвикателство са най-вече хора на междинна възраст и пенсионери, само че нерядко с тях има и младежи и деца, а тържествата и празниците, които сами провеждат са епични със своята неповторимост. Сред тях има доста артистични хора, които на всяко тържество изненадват аудиторията с разнообразни сценки и представления, има артисти, които огласяват всяко празненство, а неотдавна излезе и една чудесна варненска ария, в осъществяване на Кичка Христова, създател на музиката и аранжимента е на Петър Песев, а текстът е основан от Дора Ефтимова. Тя се споделя " Слънчева, моя Варна ". 

Пътешествията им за тези пет години са безчет, а спомените - скъпи. Посетили са дружно стотици дестинации в и отвън България, основани са безчет топли и радостни прекарвания.



Групата има знаме, цветно, като всички, които вземат участие в нея, фланелки с името на групата, а на всяко пътешестване отвън страната, носят България в сърцата си, а върху себе си - спортни екипи с националния байрак. А те-те са другари вечно, събрани от обща кауза- да създадат живота си по-цветен, по-красив и да градят мемоари, а другарствата станаха семейство.

Ако ги срещнете някъде бързо ще ги познаете. Защото те излъчват благополучие, любов и чувството за заедност на това прелестно сплотено общество, се вижда отдалеко с ярките си цветове и отвред крещи:. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР