Ще фалира ли Crypto.com? Това е един от най-горещите финансови

...
Ще фалира ли Crypto.com? Това е един от най-горещите финансови
Коментари Харесай

Заговори се за фалит на една от най-големите борси за криптовалута, на която инвестират хиляди българи

Ще банкрутира ли Crypto.com? Това е един от най-горещите финансови въпроси в света. За банкрут се заприказва, откакто стотици хора в обществените мрежи поучават вложителите в платформата да изтеглят средствата си. Това вся боязън, неустановеност и подозрение и в действителност докара до вълна от изтегляне на средства от криптопортфейлите. От своя страна точно този феномент може да докара до лавинообразен резултат и действителен банкрут до часове. 
Прочетете още
Crypto.com, една от най-големите крипто тържища в света и най-голямата в света мрежа от кредитни карти с крипто кешбек (чрез личния токен Cronos, CRO). Според специалисти от промишлеността, борсата е жертва на тъй наречените bankrun /„ банково бягство “/, с което явно не може да се оправи. " Банковото бягство " поражда, когато огромни групи инвеститори изтеглят парите си по едно и също време от банката въз основа на опасения, че институцията ще изпадне в несъстоятелност.

Ако това се удостовери, повода би била много сериозна: това би означавало, че Crypto.com в действителност не държи криптовалутите, подадени от клиенти.

Много специалисти в промишлеността приказват за иден банкрут и даже посчват, че е въпрос на часове. Междувременно CRO токенът се срутва. Това е знак, че потребителите се пробват всеобщо да се отърват от токена или че компанията продава токени на пазара, с цел да придобие крипто или пари в брой и да успее да отговори на поръчките за изтегляне. 

Притесненията по отношение на основаната в Сингапур Crypto.com се разпространиха след новината за бързия колапс на конкурентната борса FTX. Оказа се, че търговците на цифрова валута са на ръба, а редица консуматори започнаха да алармират, че има проблем с конвертирането на пари и тегленето им от карти. 

В момента борсата се бори да се оправи с многочислените поръчки за изтегляне след банкрута на съперника си и неприятните оценки от екперти, както и апелите за избавяне на вложените пари в борсата. 

Главният изпълнителен шеф на Crypto.com Крис Марсалек призна, че има проблеми с някои прехвърляния, които са дължали на неправилна обработка и от компанията са взели ограничения. Един от погрешно обработените бил за 400 милиона и става дума за прекачване на етериум. Проверка на TrafficNews демонстрира, че доста от потребителите са заключили част от вложенията си в CRO. Това е и главно условие, с цел да снабди потребителя с банкова карта, от която да може да тегли в кеш парите, които е вложил или спечелил. Това значи, че част от тях не могат да изтеглят парите, които са вложили в токена на компанията. 

Притесненията по отношение на Crypto.com безусловно взривиха интернет през уикенда, откакто известни фигури в цифровата валута се прицелиха в компанията. Инвеститорите са ужасени заради бързия колапс на FTX, която се трансформира от една от най-надеждните тържища в банкрутиала компания в границите на единствено една седмица.

Не липсват мнения, които напомнят по какъв начин, изправена пред феномена на " банковото бягство ", даже обичайната банка би била тласната към банкрут от личните си клиенти. 

Стойността на личната криптовалута на Crypto.com CRO потъна с почти 20% в неделя по отношение на предходните 24 часа Той се търгуваше покрай 6 цента за брой. Само за седмица криптовалутата се е сринала с 40% и доближава 14 стотинки за 1 CRO. 

Г-н Марсалек отхвърли терзанията по отношение на бъдещето на криптоборсата, туитвайки по-късно в неделя, че октомврийските прехвърляния са „ генерирали толкоз доста боязън, неустановеност и подозрение и спекулации в Twitter ” седмици по-късно.

Говорител на Crypto.com сподели, че платформата вижда по-високи равнища на интензивност, отбелязвайки, че има активи, които изцяло подхождат на потребителските депозити.

„ Колебанията в активността по складиране и изтегляне не въздействат на нашите равнища на обслужване “, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР