Ще е безотговорно ЕС да откаже да възобнови преговорите по

...
Ще е безотговорно ЕС да откаже да възобнови преговорите по
Коментари Харесай

Британски министър: Ще е безотговорно ЕС да откаже преговори по споразумението за Брекзит

Ще е безконтролно Европейски Съюз да откаже да възобнови договарянията по съглашението за Брекзит, съобщи английският министър на търговията Лиъм Фокс, представен от Ройтерс.

Британският министър председател Тереза Мей е заявявала, че желае промени в съглашението, с цел да може то да бъде подкрепено от Народното събрание. Европейски Съюз съобщи, че съглашението не може да се предоговаря, предава Българска телеграфна агенция.

" Наистина ли споделят, че избират да не договарят и да се стигне до обстановка без съглашение? В интерес на всички ни е да реализираме съглашение. Европейски Съюз да споделя, че даже няма да го обсъждаме ми се коства много безконтролно ", сподели Фокс в изявление за Скай нюз.

С по-малко от два месеца до датата на Брекзита 29 март опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че в този момент е неизбежно държавното управление да изиска удължение на периода за договаряния по Член 50 от Лисабонския контракт.

Фокс, който до момента бе твърдо срещу отсрочване на датата на Брекзита, съобщи, че удължение на договарянията, тъй като не е било реализирано съглашение, няма да реши нищо, само че ще е нещо напълно друго, в случай че има съглашение и Англия просто се нуждае от повече време да одобри нужните закони за проведено овакантяване.

Той е вторият английски министър, който позволява нуждата от отсрочване на датата на Брекзита, откакто през вчерашния ден външният министър Джереми Хънт сподели, че Англия може да има потребност от повече време за приемането на някои нормативни актове.

Фокс сподели, че Англия ще се оправи и с овакантяване на Европейски Съюз без съглашение, само че че това няма да е в ползите на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР