Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Вечерта от югозапад

...
Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Вечерта от югозапад
Коментари Харесай

Очаква ни облачно и дъждовно време с максимални температури между...

Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Вечерта от югозапад преваляванията ще се усилят.

 

По Черноморието облачността ще е забележителна, още в утринните часове преваляванията и в крайните южни региони ще спрат. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 9°-13°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира облачно, по върховете и мъгливо време. След краткотрайно прекъсване на преваляванията, след обяд тук-там още веднъж ще превали сняг, а под 1200 метра – дъжд, вечерта от югозапад преваляванията ще се засилват. Вятърът ще отслабне, краткотрайно ще се ориентира от север-северозапад и ще е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 m - към минус 1°.

 

В четвъртък ще се задържи облачно с превалявания. Има нараснала възможност в обособени региони в Западна и Централна България да са обилни по количество. В Източна България ще завали по-късно денем, преваляванията ще са на по-малко места и по-слаби. Вятърът ще е слаб, в източните региони – сдържан, от изток. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните - сред 7° и 12°. Привечер вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква леден въздух. Валежите ще продължат и в обособени региони в Лудогорието и по-ниските планински региони дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг.

В петък преваляванията ще отслабнат и последователно ще спрат. Облачността ще се задържи забележителна. Температурите ще са с дребен дневен ход - минималните сред 0° и 5°, а оптималните - сред 3° и 8°.

 

През почивните дни вероятността за превалявания е дребна. След краткотрайно намаляване, вятърът ще се ориентира от юг и бързо ще се затопли. В събота преди обяд на доста места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Следобед видимостта ще се усъвършенства, а облачността ще се раздра до слънчево.

 

В неделя ще бъде най-вече слънчево, след обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, междинна и висока. Минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 10° и 15°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР