Ще дам всичко от себе си отиването ми в НБА

...
Ще дам всичко от себе си отиването ми в НБА
Коментари Харесай

Везенков: Ще направи всичко по силите си, за да запали децата към баскетбола

Ще дам всичко от себе си отиването ми в НБА да е единствено началото. Това съобщи родният баскетболист Александър Везенков на първата си публична изява след прекосяването в Сакраменто Кингс, съобщи кореспондент на БГНЕС. Везенков се трансформира във втория ни състезател, който ще играе в НБА след президента на БФ Баскетбол Георги Глушков, който също участва на днешната конференция.

Везенков приказва за предизвикването да бъде в НБА. „ Да, то всичко беше от 3-4 юли – тогава беше по-емоционално, когато трябваше да премисля какво ще се случи, отидох и до Щатите за 4-5 дни. Със сигурност това е ново предизвикателство за мен, отивам в по-голяма страна – това е една фантазия, която всеки един баскетболист желае да преживее. Продължавам да упражнявам, да се концентрирам ментално и физически, да отида оптимално квалифициран, с цел да може това да ми помогне на терена “, стартира той и продължи:

„ Всичко почна през декември месец, когато за първи път помощник-генералният управител пристигна в Атина. После пристигнаха генералният управител, треньора, вицепрезидентката, скаута…5-6 индивида пристигнаха. Чух по какъв начин звездите на тима приказват за мен. След като се срещнах с тях, те се оказаха земни хора – има и суперзвезди. Цялата организация е по този начин направена, сходно на тази в Олимпиакос, всички работят като тим и екип, като едно семейство. Това се виждаше и от стила на игра на Сакраменто. Мисля, че тези неща са плюсове и помогнаха за моето решение. В интерес на истината, правата ми минаха през доста тимове – с Бруклин, с Кливланд, там нещата бяха ясни. През тези години мисля, че бях близо да мина в един тим, само че не се случиха нещата. НБА е една фантазия, само че не желая да върша нещо, просто с цел да съм там. Искам да имам опция да се развъртвам – да мога да оказа помощ на тима и на себе си. Това лято всичко беше ясно за моята роля и това, което желаят от мен, мисля, че беше верният миг. Със сигурност беше прочувствено – като виждаш един човек 5-6 години всеки ден, мъчно се разделяш с него. Всички го одобриха доста добре – всеки искаше да ме задържи в Олимпиакос, даже една част от мен искаше да остане. Всеки ми пожела триумф. Първоначално желаех номер 14 или 41, само че защото ги нямаше – не мога да кажа, че го взех поради почитателите на Олимпиакос или Василис Спанулис – мисля, че ще ми пасне “, сподели още Саша и във връзка с раздялата си с Олимпиакос.

Българският баскетболист бе безапелационен, че неговият опит ще му бъде изгода оттатък Океана. „ Не, не ги познавах момчетата, не можах да се срещна – на Сабонис му се роди второ дете, той е прелестен човек. От друга страна, треньорът, когато ти каже, че те желае, това не значи, че ти е обезпечено титулярно място. Който е подготвен да помогне, ще получи късмет в Сакраменто. Със сигурност моят опит ще помогне – акомодацията ми отвън терена, колкото по-бързо се приспособявам на новия жанр на живот, толкоз ще си проличи и на терена “.

Везенков съобщи, че ще направи всичко по силите си, с цел да възпламени децата към баскетбола. „ Разговаряхме с него (б.ред – притежателя на Сакраменто), нищо съответно – и той сподели, че се радва да съм там. Генерално, Сакраменто е един тим, който 18-19 години не бе в плейофите. Това, че приключиха трети, упованията са доста огромни – баскетболът е главен спорт. Затова, идващият сезон всеки чака тимът да побеждава, в това число и притежателят. Да, от една страна е доста хубаво, и наслада, и всичко положително – въпреки това е и отговорност. Всяко едно дете знае за НБА – до момента в който играех в Гърция беше едно, въпреки че Евролигата е доста мощна, с прекосяването ми в НБА, дребните започнаха лека-полека да се интересуват. Конкретно баскетболът е доста сложен спорт – би трябвало да полагаш старания. В момента най-важно е да вкараме децата в залата. Има проблеми на всички места, всеки е отговорен за настоящето положение на баскетбола – време за рестарт има, само че не би трябвало да се губят децата. Има един временен интервал, в който изоставаме. Ще направя всичко допустимо, с цел да запаля децата по баскетбола “.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР