Ще бъде упражняван строг контрол от страна на българските здравни

...
Ще бъде упражняван строг контрол от страна на българските здравни
Коментари Харесай

Кралев: Ако мерките се нарушат, РЗИ ще глобява, УЕФА ще наказва отборите

Ще бъде упражняван непоколебим надзор от страна на българските здравни управляващи и делегатите на УЕФА по време на мачовете от Европейските клубни шампионати, които се играят на националния стадион “Васил Левски ”. Вчера бяха одобрени напътствията за използването на противоепидемични ограничения на тези срещи. Първата от тях е сред тимовете на ЦСКА - София и ЧФР - Клуж на 22.10.20 година Това сподели пред медии през днешния ден министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
“Удовлетворихме желанието на почитателите, които толкоз години чакат тимът им да влезе в групите на Лига Европа, и в този момент ги апелирам да съблюдават тези ограничения, които разпоредихме. Те са съобразени напълно с рекомендациите на здравното министерство да се обезпечи естествена и чиста среда измежду публиката, тъй като здравето на българските жители е най-важно, само че то зависи и от тяхната дисциплинираност . са извънредно ясни и в детайли написани, с цел да обезпечат тази естествена среда. Ако те се нарушат, РЗИ ще глобява, УЕФА ще санкционира. Тоест всички последователи, които обичат тима си, би трябвало да знаят, че ще има делегати на УЕФА, които ще наблюдават за спазването на тези ограничения, тъй като в нашите инструкции са написани рекомендациите, пратени от там. Те са над 30 страници и са извънредно тежки, тъй че хората ще наблюдават дали ограниченията се съблюдават и в случай че виждат нарушаване, ще има наказания за тима.
 Красен Кралев: Единственият ни късмет е да съблюдаваме защитни ограничения Красен Кралев: Единственият ни късмет е да съблюдаваме защитни ограничения
" Единственият късмет, който имаме е да продължим да съблюдаваме ограниченията, без да изпадаме в крайности. Трябва да се научим да живеем по малко...
Най-тежката допустима е мачове да се играят без аудитория. УЕФА направи жеста да допусне до 30% от потенциала на оборудванията да бъде напълнен с ясната концепция, че това са огромни игрища, обезопасени, които ще могат да подсигуряват здравето на хората. Нека всички да подходят отговорно, да си свършим нашата работа, с цел да може всички да бъдат щастливи от крайния излаз на срещата, да няма ядосани и осъдени. Всички, които обичат клуба си, би трябвало да съблюдават за това, да се съблюдават инструкциите. Те би трябвало да знаят, че ние го вършим за тях, за тяхното положително и за тяхното здраве.
Националният стадион е огромен и разрешава да бъде напълнен до 30% от потенциала си, без това да носи риск за здравето на хората. Това беше повода да позволим подобен брой фенове. Може да се направи по този начин, че публиката да бъде разграничена и да се съблюдава отдалеченост от две седалки. Всички би трябвало да носят маски, на входа ще се прави инспекция на телесната температура на всеки клиент, а на стадиона няма да бъдат допускани фенове с грипоподобни признаци. Ще бъдем безкомпромисни за спазването на ограниченията, тъй като здравето на нашите жители е най-важно ”, зави Красен Кралев.
Спортният министър разяснява и представянето на националния тим по футбол в миналите три срещи през месец октомври. “ Резултатите несъмнено са слаби. Не е моя работа да разясня треньори и положението на футболистите. Смятам, че капацитетът ни е доста по-голям от това, което показахме през последните няколко мача. Има си управление на БФС, което да проучва, да търси грешките от страна на треньорския щаб. Аз действително считам, че имаме доста по-качествени футболисти. Виждаме по какъв начин се показа младежкият народен тим. Мисля, че там има голям запас, който може да се употребява в мъжкия отбор още идната година. Но това е работа на селекционерите. Очевидно тук имаме разминаване сред вижданията на треньорския щаб и упованията на управлението на БФС и на всички почитатели.
Искрено се надявам на идния Конгрес на футболния съюз да има конфликт на концепции и хрумвания на претендентите, които ще вземат участие в избора за президент на централата.  През последните 5-6 години страната още веднъж погледна към футбола и инвестирахме в стратегиите за детско-юношески футбол. За да се дадат повече средства обаче, които да стигнат до клубовете, би трябвало да има съществено създадена стратегия, отпред на която да стоят положителни експерти. Не единствено българи, само че и задгранични треньори, които дружно с нашите да работят по възраждането на българския футбол . Готови сме да влагаме. Чакаме избора на ново управление и техните визии, с цел да седнем да приказваме за по-нататъшните проекти ”, разгласи спортният министър.
 Красен Кралев изписан от болничното заведение, продължава лекуването си у дома Красен Кралев изписан от болничното заведение, продължава лекуването си у дома
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е бил изписан от интензивното поделение на УМБАЛ “Света Марина ” във Варна, къ...
Той съобщи, че Министерството на младежта и спорта (ММС) към този момент е стартирало процеса по подписване на спомагателни съглашения със спортните клубове в България, с цел да могат те да употребяват спомагателните 1,9 млн. лв., които им бяха отпуснати по “Програмата за развиване на спортните клубове за 2020 година ” . “Скоростта на приемането на средства ще зависи от тази, с която федерациите ще ни върнат анексите, подписани с клубовете. Надявам се, че идната седмица ще започва разплащането. Отзивите, които получаваме от клубовете са извънредно положителни, тъй като това е помощ, посредством която те да се възстановят от вредите, които им нанесе пандемията. Знаете, че спортът е един от секторите, които са наранени най-вече от разпространяването на ковид. Близо два месеца бяхме затворени. Не се извършваше подготвителна активност. Има доста ограничавания, свързани с визити на аудитория. Пък и някои родители заобикалят да водят децата си на спортни занимания. Смятаме, че с тези средства ще подпомогнем активността на клубовете.
Освен това сме обезпечили в бюджета за идната година 6,5 млн. лв., които ще отидат целево към бюджетите клубовете. Така всеки клуб ще получи два пъти по-голяма сума от тази, която е получил за 2020 година ”, разяснява в умозаключение Красен Кралев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР