Ще бъде предложен такъв режим работа и на спиране на

...
Ще бъде предложен такъв режим работа и на спиране на
Коментари Харесай

Ще останат ли на сухо туристите на юг от Бургас това лято?

" Ще бъде препоръчан подобен режим работа и на прекъсване на водоподаването, тъй че да няма режим и хората да не усетят, че ние работим по решаването този сериозен проблем ". Това съобщи на брифинг във връзка започващия ремонтните действия на ПСПВ " Ясна поляна " регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Проф. Нейкова посочи, че водата ще бъде спирана 2 пъти в седмицата, само че не в поредни дни и това няма да докара до режим. И напомни, че съоръженото е пуснато в употреба при започване на 70-те и към този момент е прекомерно амортизирано. През годините не са предприемани съществени укрепителни действия. " Състоянието е сериозно. Може и да е срути при започване на поправки действия. Ако нещата вървят в добра посока – до 2 месеца този проблем би трябвало да бъде решен. Недай си Боже, в случай че нещо такова се случи – това ще сътвори проблем. Към днешна дата мислим, че ще можем да се оправим със комплицираната задача ", оптимист е тя.

Представителят на ВиК – Бургас Тодор Кръстев добави, че има опустошение на структурата на водоема. " До какво ще докара – аз не мога да кажа. Дали ще се срути,  или няма – никой не може да каже. Затова се правят тези ограничения сега - да се укрепи ". Той добави, че обитаемоте места, които имат водоеми, не би трябвало да усетят прекъсването на водата. Тези – които нямат водоеми – надлежно ще усетят и ще бъдат предизвестени в допълнение.

Целта сега е да се укрепи това остаряло оборудване до стартирането в употреба на ново, което следва да бъде построено. Подобен ремонт е казус за България се прави за 1 път у нас

От язовир " Ясна поляна " се зареждат общините Царево, Приморско, Созопол и част от Средец.

 Повече вижте в  нашето видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР