Ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността

...
Ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Ще се радваме на много повече слънце и температури между 19° и 24°

Ще бъде най-вече слънчево. Ще има краткотрайни нараствания на облачността и в следобедните часове тук-там, основно в планинските региони, ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който ще се ориентира от югозапад.

 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часовe ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който денем ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са сред 17° и 22°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че с наклонност на постепенно намаляване.

 

В планините ще има променлива облачност и основно към и след обяд ще превали временен дъжд. Ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър, който още преди обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 7°.

През нощта против четвъртък от запад ще стартира ново увеличениe на облачността и на доста места в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд.В четвъртък ще бъде най-вече облачно, ще има и превалявания, преди обяд основно в западната половина от страната, а след обяд и на изток, където ще са съпроводени от гръмотевици. В обособени планински региони ще са обилни по количество. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните - от 13°-14° в крайните западни региони до 21°-22° в източните.

 

През нощта против петък облачността от запад на изток ще намалее и в петък и през почивните дни ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-голяма възможност за изолирани краткотрайни превалявания в петък в планините. Минималните температури ще се намалят едва, само че оптималните ще се покачват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР