Ще бъде откровена кражба от страна на групата на седемте

...
Ще бъде откровена кражба от страна на групата на седемте
Коментари Харесай

Кремъл: Използването на руски резерви за подпомагане на Украйна би било откровена кражба

" Ще бъде " откровена кражба " от страна на групата на седемте най-развити стопански системи и Европейския съюз (ЕС) да изземат замразените задгранични запаси на Русия и изразходването им, с цел да окажат финансова помощ за възобновяване на Украйна след войната. Подобен ход е противозаконен и би претендирал подобаващ ответен отговор. " Тов сподели пред медии Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Никой не е уведомил Русия за сходна самодейност, която съгласно Песков би била " противозаконна и, несъмнено, изискваща подобаващ отговор. Това в действителност би било откровена кражба ".

На този декор немският финансов министър Кристиан Линднер, съобщи пред четири европейски вестника, че е отворен към концепцията за изземване на съветски държавни активи, посредством които да се подкрепи финансово възобновяване на Украйна и че резултатът от тези оферти към този момент се разисква измежду страните членки на Г-7 и Европейски Съюз.

Г-7 и някои от огромните западни стопански системи към този момент не разрешиха транзакциите с съветската централна банка и замразиха активите й, попадащи под техните юрисдикции, на стойност към 300 милиарда $, откакто Русия стартира това, което назова специфична военна интервенция в Украйна, напомня Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР