Ще бъде обсъдена темата относно организацията на връщането на учениците

...
Ще бъде обсъдена темата относно организацията на връщането на учениците
Коментари Харесай

Очаква се малките ученици да се върнат в клас

Ще бъде разисквана тематиката по отношение на организацията на връщането на учениците от I до IV клас в учебно заведение при тестване два пъти в седмицата.

Това ще се случи на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в системата на междинното обучение през днешния ден от 16.00 часа.
Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков и обществените сътрудници ще създадат изказвания пред медиите в 17:30 в МОН. Преди дни от МОН оповестиха, че връщането в учебно заведение при толкоз високи стойности на общата заболяемост ще стане при обезпечаване на оптимално безвредна среда – с гратис тестване на учениците, които не са преболедували или имунизирани. Родителите ще имат избор – или да дадат единодушие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане в къщи и да учи онлайн. Особено за дребните възпитаници до IV клас присъственото образование е основно значимо.

Преди това е належащо здравните специалисти да дефинират теста, който ще се ползва при децата, и той да бъде доставен в учебните заведения. От типа тест зависи организацията на самото тестване. Тя ще бъде написана в заповед на министъра на образованието и науката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР