Ще бъде обмислена някаква нова политика - примерно фонд за

...
Ще бъде обмислена някаква нова политика - примерно фонд за
Коментари Харесай

Varna24.bg изостри вниманието на кмета към болен проблем в града

Ще бъде премислена някаква нова политика - примерно фонд за подкрепяне на здания - монументи на културата, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, особено за Varna24.bg , който го предизвика по тематиката с красивите старинни къщи и техните притежатели, които постоянно не могат да ги поддържат, защото това не постоянно е по силите на едно или две семейства. Причината се таи в това, че къщите непрекъснато се нуждаят от ремонтни действия. Не имат и нужната енергийна успеваемост - таваните са на повече от три метра от пода, стаите са големи, мъчно се отопляват. Не могат да бъдат санирани от външната страна, защото ще изгубят блясъка си. ВиК инсталациите са извънредно остарели. Ел.мрежата също. Помещенията са на гредоред. Всичко това, като поддръжка и строително-ремонтни действия, " гълта " доста пари, а единствената полза е, че тези здания са освободени от Данък. Това принуждава хората, да ги изоставят и те се самосрутват.

Тези обекти, които се намират на централни, търговски улици, най-малко имат магазини, от които притежателите им получават наеми, само че доста от старинните, красиви къщи не са с такава локация.

Заради това е похвална концепцията на Община Варна, че търси разновидности за подкрепяне на притежателите на здания, като по този метод ще резервира и архитектурното историческо завещание на Стара Варна.

Ще изготвим указател с красивите исторически остарели здания. Ще забележим кои от тях имат статут на монументи, и ще прибавим тези, които все още нямат, стана ясно още от думите на кмета Благомир Коцев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР