Ще бъде облачно, с повсеместни валежи от дъжд. След обяд

...
Ще бъде облачно, с повсеместни валежи от дъжд. След обяд
Коментари Харесай

Проливни валежи и захлаждане днес

Ще бъде облачно, с повсеместни превалявания от дъжд. След обяд на доста места в Югозападна и Централна България количествата ще са обилни - сред 35 и 50 литра на кв.м., в обособени региони - до 65. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход и ще са от 5° - 7° в западните региони до 10° - 12° на изток. Привечер в Западна България дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще продължи да духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 12 до 15 градуса. Температурата на морската вода е от 15° до 17°. Вълнението на морето ще е към 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг. Ще се образува и снежна завивка. Ще духа сдържан югоизточен, по високите и открити елементи - мощен южен вятър. След обяд в Западна и Централна България количествата ще са обилни и в композиция със мощния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 3°.

В петък и събота преваляванията ще продължат. В доста региони от Централна и Източна България ще са обилни по количество. Вятърът ще е слаб, в източните региони – сдържан, от североизток. Температурите ще останат без основна смяна и съвсем без дневен ход.

В неделя вятърът ще отслабне, а в западната половина от страната и ще стихне. Ще се задържи със забележителна облачност и към момента тук-там, основно в Северна България и планините, ще има слаби валежи от дъжд.

Ще остане хладно за средата на октомври с минимални температури сред 5° и 10° и оптимални сред 10° и 15°. През първите дни от новата седмица ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздира и краткотрайно ще понижава. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, а дневните постепенно ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР