Ще бъде облачно, главно в Западна и Централна България с

...
Ще бъде облачно, главно в Западна и Централна България с
Коментари Харесай

Облачно време, на места със значителни валежи

Ще бъде облачно , основно в Западна и Централна България с превалявания от дъжд , в планините – от сняг . В обособени региони се чакат обилни количества , а в крайните югозападни ще прегърми. Превалявания ще има и в Източна България, по-късно денем, по-слаби и на по-малко места. Вятърът ще е слаб, в източните региони – сдържан, от изток. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в София – към 5°, а оптималните ще са сред 7° и 12°, в София – към 8°.

По Черноморието ще е най-вече облачно. Вечерта на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг, на височина под 1000-1200 метра – от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 – към минус 2°.

В петък преваляванията още сутринта ще стопират, по-късно след обяд и облачността ще се раздира. Вятърът на всички места ще отслабне. Минималните температури в множеството места ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 5° и 10°.

В събота ще е съвсем без превалявания. Облачността ще е раздрана, през по-голямата част от деня в множеството региони най-вече забележителна, а преди обяд в Източна България и видимостта ще е понижена. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб.

В неделя ще бъде най-вече слънчево, след обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, междинна и висока. Вятърът ще се усили, в Източна България ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 11° и 16°.

В понеделник вятърът от юг-югозапад ще се усили още, стоплянето ще продължи и дневните температури в цялата страна ще са над 15°, тук-там -до 20°. Ще доминира облачно време, с превалявания от дъжд.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР