Ще бъде невъзможно Токио да приеме Олимпийските игри догодина, ако

...
Ще бъде невъзможно Токио да приеме Олимпийските игри догодина, ако
Коментари Харесай

Премиерът на Япония: Олимпиада няма да има, ако пандемията не бъде овладяна

Ще бъде невероятно Токио да одобри Олимпийските игри следващата година, в случай че пандемията от ковид не бъде овладяна. Това съобщи през днешния ден японският министър председател Шиндзо Абе.

Международният олимпийски комитет и японското държавно управление отложиха Игрите, които трябваше да се състоят през лятото, за 2021 година поради пандемията от COVID-19. С увеличението на % на болестта в международен мащаб и мнението на специалистите, които допускат, че откриването на ваксина е към момента надалеч, се задават въпроси дали най-голямото спортно събитие може да се отсрочи в допълнение или въобще да не се организира.

"Казвахме, че Олимпийските и Параолимпийските игри би трябвало да се проведат, тъй че спортистите и феновете да могат да вземат участие безвредно. Би било невероятно това да се случи, в случай че пандемията от ковид не бъде овладяна ", сподели Абе.

Той изрече това мнение в отговор на въпрос от народен представител от опозицията дали Токио може да бъде хазаин на Игрите през идната година след отпалагането на събитието. Токио удостовери 112 нови инфектирани във вторник, заяви националната телевизионна телевизия NHK.

Според последните данни инфектираните с ковид са 13 895 души, а 413 са умряли. В Токио случаите на инфектирани са близо 4000. Тази индикатори са много ниски спрямо други страни, само че критиците споделят, че Япония не прави задоволително проби, с цел да разкрие обсега на казуса.

"Когато погледнем това, с което се сблъскваме в този момент, би трябвало да се подготвим за продължителна борба против пандемията. Ще бъдем в стеснен контакт с МОК, организационния комитет в Токио и управляващите в столицата ", добави Абе. Той сподели още, че Олимпиадата "трябва да се организира по метод, който демонстрира, че светът е спечелил борбата против ковид. В противоположен случай ще бъде мъчно да се проведат Игрите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР