Ще бъде направена проверка за извършената сеч в горите в

...
Ще бъде направена проверка за извършената сеч в горите в
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще бъде извършена проверка за незаконна сеч

Ще бъде направена инспекция за осъществената сеч в горите в горите в региона на бедствието, с цел да се види има ли отношение към огромните наводнения в Пловдивско. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, представен от бТВ.

Демерджиев разгласи, че инспекцията ще стартира още на следващия ден, а в нея ще вземат участие представители на полицията, прокуратурата, земеделското министерство, както и на локалната власт и медиите.

„ Днес, по искане на кмета на община Карлово, Министерският съвет одобри решение, по силата на което освободи минерална вода в поисканите количества и консервирани храни за бедстващото население на територията на общината. Тези помощи още през днешния ден ще бъдат доставени на жителите, които се нуждаят от тях “, уточни той.

На 15 септември от 14,00 часа ще има съвещание на Комисията по бедствия и повреди, на която аз съм ръководител.

По думите на Демерджиев страната ни може да се възползва и от европейска помощ, активирайки Европейския механизъм за гражданска отбрана при бедствия, само че сега се работи в изискванията на необходимост.

Той напомни, че страната има разнообразни механизми за подкрепяне на потърпевшите от наводнението, както и за възобновяване на инфраструктурата в обитаемоте места. Комисията по бедствия и повреди има 35 млн. лв. налични средства, които могат да послужат за това, добави още служебният министър на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР