Ще бъде лоша идея шампиона на IBF, WBA, WBO и

...
Ще бъде лоша идея шампиона на IBF, WBA, WBO и
Коментари Харесай

Британски специалист: За Джошуа е опасно да подценява Пулев

Ще бъде неприятна концепция първенеца на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория Антъни Джошуа да одобри отбраната на купата си против наложителния кандидат Кубрат Пулев като рутинна борба, когато двамата се изправят един против различен на 20 юни или през юли. Това е мнението на един от огромните треньори в английския бокс Адам Буут, съгласно който опитът на 38-годишния Пулев на профи кръга го прави прекомерно рисков за занемаряване от страна на Джошуа (23-1, 21 с нокаут).

“Джошуа не може да си разреши да подценява никой. Мачът с Анди Руис-младши предишния юни го потвърди. Говоря за топ кандидатите, а не за момчета от по-ниските нива”, съобщи треньорът в изявление за IFL TV.

“В бокса всичко се случва, изключително в тежката категория. Най-добрите години на Пулев може и да са зад тила му, само че той има опита на своя страна и знае доста добре по какъв начин да се грижи за себе си”, добави Бут.

Пулев влиза в борбата с Джошуа с богата визитка. Той към този момент 11 години е в професионалния бокс, а през 2014 година показа кръга с някогашния първенец на IBF / WBA / WBO в тежка категория Владимир Кличко. Българинът го зашемети първоначално с тежък удар, само че по-късно загуби дуела с нокаут в 5-ия рунд. Въпреки това той имаше своите моменти на кръга, означават от boxingnews24.

“Това, че единият боксьор е по-възрастен от другия не значи, че по-старият е не запомнил по какъв начин да удря. Ако Джошуа подцени Пулев, ще бъде сюрпризиран. Той не би трябвало да се разсейва от бизнес страната на мача, тъй като това към този момент му се случи и той заплати висока цена в нощта на борбата против Анди Руис предишния юни”, сподели още Адам Буут.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР