Ще бъде ли допуснат руският външен министър Сергей Лавров на

...
Ще бъде ли допуснат руският външен министър Сергей Лавров на
Коментари Харесай

Ще бъде ли допуснат Лавров на заседанието на ООН в САЩ?

Ще бъде ли позволен съветският външен министър Сергей Лавров на съвещанието на Организация на обединените нации в Съединени американски щати през септември? Това е въпрос, чийто отговор Русия потърси от Съединените щати, написа BG ON AIR.

Визовите въпроси са поверителни съгласно законодателството на Съединени американски щати. Като страна хазаин, Съединените щати имат обвързване според Споразумението за централата на Организация на обединените нации, да улеснят пътуването за представители на страните членки на Организация на обединените нации. Това е декларирал източник от американската непрекъсната комисия в Организация на обединените нации пред ТАСС.

Владимир Путин утвърди Лавров за началник на съветската делегация на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Седмицата на високо ниво ще се организира

По-рано Лавров изпрати писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. В него той показва, че Съединени американски щати подценяват отговорностите си, свързани с престоя в централата на международната организация в Ню Йорк. Въпросът за издаването на визи за съветските дипломати е на дневен ред.

Забраната за издаването им беше една от първите наказания, които Съединени американски щати вкараха след началото на войната в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР