Ще бъде извършена щателна проверка за причините, довели до инцидент

...
Ще бъде извършена щателна проверка за причините, довели до инцидент
Коментари Харесай

Разследват инцидент с туристическо корабче по река Дунав

Ще бъде осъществена щателна инспекция за аргументите, довели до случай преди няколко дни с туристическо корабче по река Дунав. Това разяснява Иван Жеков - шеф на дирекцията " Речен контрол - Русе " към Изпълнителната организация " Морска администрация ".

Сигнал за случая от името и на други пасажери е подала една от пътничките на корабчето - Невена Пенева.

Тя изяснява, че случаят е от 2 юни (петък). След разходката с плавателния съд, при акостирането капитанът съобщил по микрофона, че корабчето е изгубило ръководство. Така плавателният съд се блъснал леко в спрял на понтон различен пасажерски транспортен съд. При случая няма потърпевши хора. По думите на Невена Пенева децата на корабчето се уплашили и изпаднали в суматоха. Всички обаче били изведени бързо на сушата.

Жеков изясни за Българска телеграфна агенция, че ще се ревизира какви са аргументите, довели до случая, както и дали има нарушаване на разпоредбите за корабоплаване. Щетите са единствено материални. За благополучие няма потърпевши. Инцидентът се разминал единствено с нерешителност. Имало е мигновена реакция и обстановката е била овладяна.

" Поради техническа причина корабчето е изгубило ръководство. Щетите са единствено материални и са незначителни. Когато работиш на вода, се случват такива неща. Съжаляваме за станалото, само че най-важното е, че няма потърпевши хора ", сподели Валери Иванов - мажоритарен притежател на " Дунавски драгажен флот ", чиято благосъстоятелност е корабчето.

Снимката е илюстративна.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР