Ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване

...
Ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване
Коментари Харесай

И прокуратурата на проверка за ареста на кметицата - превишила ли е правата си?

Ще бъде осъществена инспекция в прокуратурата във връзка с превишаване на права по време на акцията против кмета на " Младост " Десислава Иванчева, разгласи пред публицисти правосъдният министър Цецка Цачева, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че министър на правосъдието няма пълномощия и пълномощия при следствия и осъщестявяване на интервенции. Всяка институция дава отговор за дейностите си предвид на това дали те са в границите на правата й и дали има превишване, сподели Цачева. Според нея би било по-добре, в случай че акцията против Иванчева не се бе случила в центъра на София.

" Но въпреки това, знаете апела на президента Румен Радев - всичко да бъде под прожекторите, да бъде осветлено обществото, да получи информация за това какво се случва ", добави министър Цачева.

Тя означи още, че до постановяване на присъда всеки обвиняем е почтен и би трябвало да се държи сметка за правата на всеки един човек.

Иванчева бе арестувана в показна акция пред Министерството на спорта и бе държана права, с белезници и на токчета на пътното платно над 4 часа. В това време органите на реда брояха и описваха откритата в автомобила ѝ сума, за която се твърди, че е 70 000 евро. Последваха рецензии от жители и управници за " пресоляване " на акцията. Вицепремиерът Екатерина Захариева разяснява, че е била премината границата, а Цветан Цветанов също я дефинира като прекомерна. Критиките засегнаха основния прокурор и шефа на новосформираната антикорупционна комисия Пламен Георгиев, които показаха ареста като първата значима акция за битка с корупцията по високите етажи на новата комисия, отговаряща на високите упования за активността ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР