Ще бъде финансирано изграждането на ГКПП Струмяни – Берово“Европейската комисия

...
Ще бъде финансирано изграждането на ГКПП Струмяни – Берово“Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕК одобри Програмата за трансгранично сътрудничество България – Северна Македония 2021-2027

Ще бъде финансирано построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Струмяни – Берово “

Европейската комисия утвърди Програмата за трансгранично съдействие сред България и Северна Македония 2021-2027. Над 31 млн. евро ще бъдат инвестирани  през идващите 7 години в областите Благоевград и Кюстендил у нас и Североизточен, Източен и Югоизточен планов район в Северна Македония.

 Най-голям дял от програмния бюджет, над 15,5 млн. евро, се планува за планове за интегрирано териториално развиване с фокус върху характерните потребности на района. Този приоритет е ориентиран към действия за създаването на цялостни, интегрирани и устойчиви туристически артикули, за увеличение на индустриалния потенциал на дребни и междинни предприятия и разширение на тяхната икономическа интензивност към нови пазари и артикули.

За възстановяване на районната съгласуваност и стимулиране на икономическия напредък в трансграничния район ще бъде финансирано построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Струмяни – Берово “ и свързаната с това инфраструктура. Проектът ще се извършва от Областна администрация Благоевград и Управление „ Митници “ на Република Северна Македония.

5,2 млн. евро ще се влагат в създаване на зелени площи в градските и крайградските региони, развиване на естествени зелени градски зони и зелени площи за ръководство на водите. Средствата са заложени в Приоритет „ По-зелен трансграничен район “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР