Ще бъдат взети повторни кръвни проби от животните на Ана

...
Ще бъдат взети повторни кръвни проби от животните на Ана
Коментари Харесай

Взимат повторни кръвни проби от животните на Ана Петрова от Болярово

Ще бъдат взети повторни кръвни проби от животните на Ана Петрова от град Болярово. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на земеделието, храните и горите доцент доктор Крум Неделков със стопанката и нейните юристи, оповестиха от МЗХГ.

„ Лично съм подготвен да спомагам на сътрудниците от Българската организация по сигурност на храните и да вземем пробите дружно. Ще изготвим проект за деяние и имате цялостна поддръжка от наша страна “, съобщи доцент доктор Неделков.

Ана Петрова и юристите й обявиха, че благодарят за проведената среща и за това, че служебното държавно управление внася нова линия за решаването на въпроса, който залежава от 2018 година

Участие в диалозите взе и изпълнителният шеф на БАБХ доцент доктор Деян Стратев. Той заявява цялостна поддръжка и подготвеност за деяние по проблема. Доц. Стратев съобщи още, че новото управление на Агенцията ще работи за и в интерес на жителите в цялостна съгласуваност с МЗХГ.

Припомняме, че през месец юли 2018 година БАБХ оповестиха 7 огнища на чума по дребните преживни животни в общ. Болярово, обл. Ямбол и в с. Кости, общ. Царево, обл. Бургас. По тази причина бе издадена заповед за евтаназиране на животните в региона, където отглеждането на животни е главен занаят на хората. Заради заболяването бяха унищожени над 2000 животни. Стадото на Ана Петрова обаче беше опазено от доброволци.

Във връзка с тематиката за обезщетение на фермерката, заради пропуснати изгоди стана ясно, че ще бъде потърсена и опция за финансово подкрепяне.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР