Ще бъдат предприети още действия в отговор на ... трагичната

...
Ще бъдат предприети още действия в отговор на ... трагичната
Коментари Харесай

САЩ не изключват опцията да ударят и Иран, но не търсели по-широка война в Близкия Изток

" Ще бъдат подхванати още дейности в отговор на... трагичната гибел на тримата смели американски военнослужещи ", уточни Съливан в предаването " Тази седмица " на телевизия Ей Би Си, визирайки удара с дрон в Йордания в края на предишния месец, при който починаха трима американски бойци.

" Трябва да се подготвим за всяка непредвидена обстановка ", добави той. " И бих споделил единствено, от позиция на Техеран, че в случай че решат да отговорят непосредствено на Съединени американски щати, ще получат бърз и корав отговор от нас ", акцентира съветникът по националната сигурност на Белия дом.

В телевизионното предаване " Среща с пресата " на телевизия Ен Би Си, запитан за Иран, Съливан отговори: " Няма да встъпвам в детайлности за това, което сме отсъдили в изгода или изключили от позиция на военни дейности ".

" Президентът е решен да отвърне със мощ на офанзивите против нашия народ ", добави той. " Президентът също по този начин не търси по-широка война в Близкия изток ", означи съветникът по националната сигурност на Белия дом.

През уикенда САЩ и Англия нанесоха удари по 36 обекта на хусите в Йемен при втора вълна от набези, целящи да лимитират още повече боеспособността на подкрепяните от Иран групировки, които непрекъснато нападат американски и интернационалните ползи след експлоадирането на войната сред Израел и палестинската формация " Хамас ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР