Ще бъдат посетени местата в Русе, за които големият писател

...
Ще бъдат посетени местата в Русе, за които големият писател
Коментари Харесай

Паметна обиколка почита 117 години от рождението на Елиас Канети

Ще бъдат посетени местата в Русе, за които огромният публицист споделя в книгите си

На 25 юли се навършват 117 години от рождението на Нобеловия лауреат за литература Елиас Канети, написал „ Всичко, което претърпях по-късно, към този момент се беше случило в миналото в Русчук “.

По този мотив Международно сдружение „ Елиас Канети “ провежда за първи път разходка по местата в Русе, за които огромният публицист споделя в книгите си. Днес в 10:00 часа феновете на Канети ще тръгнат от родната къща на създателя на ул. „ Гурко “ №13. Ще бъдат посетени къщата на сем. Ардити (на дядото и бабата по майчина линия) на ул. „ Цар Самуил “; домът на ул. „ Добруджа “ №4 на Йосиф и Белина Ардити, където Елиас и майка му гостуват през 1912 г.; къщата на фамилния доктор доктор Менахемов; на роднините Афталион и други В 11 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметника на Елиас Канети на едноименния площад.

По време на възпоменателната разходка пред всяко място ръководителят на сдружението проф. дфн. Пенка Ангелова и историкът доктор Веселина Антонова ще напомнят детските мемоари, предизвикали написването на автобиографичните книги. Всеки, изкушен от тематиката, може да се разноски с уредниците и да отдаде респект на именития ни съгражданин..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР