Ще бъдат нанесени корекции и ще бъде приет Законът за

...
Ще бъдат нанесени корекции и ще бъде приет Законът за
Коментари Харесай

Лъчезар Иванов пред SafeNews: Ще бъдат нанесени корекции и ще бъде приет Законът за здравното осигуряване

Ще бъдат нанесени корекции и ще бъде признат Законът за здравното обезпечаване. Ще се избере по регламентът, по който до момента сме избирали шефа и подуправителя. Това сподели за SafeNews депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

„ Чисто механически по какъв начин ще стане, като се замисля има не повече от два разновидността. Единият вид е като юридически, подуправителят не е вписан, часът към който ми задавате този въпрос. Т.е. вид А той да бъде по някакъв метод отхвърлен заради несъблюдение на служебни отговорности, не може да бъде осъществен. Вариант Б – той самичък да направи изказване, заради това, че персонални аргументи или да кажем, че заради това, че по някакъв метод през вчерашния ден беше обругано името му, да се отдръпна. Друг вид при избора на подуправител, персонално аз не мога да намеря. Що се отнася до ръководителят – той е от три месеца. При него има тези два разновидността, за които аз загатвам. Друг вид просто аз не виждам, чисто на практика по какъв начин да се осъществя ”, разяснява още Иванов пред SafeNews.

Здравната каса, както знаете, тя не е държавна, тя е социална каса 

“И изборът на Народно събрание не дава опция да бъде уволнен, по някакъв метод, уволнен от своя шеф. Т.е. само Народно събрание, дори и министър-председателят не може да ги уволни, защото Народното събрание ги е избрало. Всички останали с трудови контракти, могат да бъдат освободени във всички един миг, когато е не се оправят със своите отговорности ”, съобщи Иванов.

На въпрос ще има ли корекции в бюджета на НЗОК, Лъчезар Иванов сподели: „ Мисля че при един добър разговор, ще има корекции и могат да бъдат спокойни всички български жители, а и ние да бъдем спокойни, че когато станем пациенти, ще има пари да се лекуваме. ”

Обществените поръчки се организират единствено и само в Министерство на здравеопазването

“Всякакви други е в нарушаване на закона. Затова ние споделяме, че законът би трябвало да се чете и да се съблюдава. Това кой какви стремежи има и кой какви пълномощия желае да трансферира, това може да се случи някъде другаде. Но когато приказваме за опазване на здравето, законът тъкмо е определил кой организира поръчките. И до момента постоянно те са осъществени в Министерство на здравеопазването ”, сподели още Иванов.

Още вести четете в категорията България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР