Ще бъда лаконичен за Лакоон и синовете му, който се

...
Ще бъда лаконичен за Лакоон и синовете му, който се
Коментари Харесай

Приключи феодалният монопол на ГЕРБ – в София с разгром и с пропукване в други градове

Ще бъда сбит за Лакоон и синовете му, който се бори ( в София) със змиите. На това ми наподобява борбата на Терзиев против всички.

Беше “един за всички ”, доколкото не атакува никого от съперниците си нито на първи, нито на втори тур. Всички против един беше отговорът.

Лакоон е бил прорицател. Според легендата е предизвестил троянците да не одобряват даровете на данайците, само че те не му повярвали, след което змиите излезли от морето и го нападнали.

Борейки се със змиите от всички парламентарни партии Терзиев сякаш трябваше да разчита на даровете на ГЕРБ, само че се оказа, че е бил излъган. Повече от половината гласоподаватели “не са послушали ” последното по време скимване на вожда си да се гласоподава за Терзиев. Явно са чули и почели единствено първия му съвет да бъде подкрепена алената Ваня.

Прорицателите от организациите у нас в този момент изобразяват удивление какъв брой дребна е разликата сред Терзиев и Григорова по отношение на техните прорицания. А е цяло знамение, че той въобще завоюва при тази война на всички против един.

Бройкаджиите броят в този момент извоюваните градове и гласове. Гъмжи от данни и няма да ги поднасям тук. Важна е наклонността, посоката. А тя е:
ВСЕВЛАСТИЕТО НА ГЕРБ ПРИКЛЮЧИ
В София завърши с погром при 19 на 3 извоювани региона в интерес на ППДБ и с близо двоен резултат съветници за същата коалиция в столичния парламент. Да не приказваме, че не съумяха да добутат пробутания за техен претендент Хекимян до балотаж – очевидно не го припознаха за собствен. Това е персонален неуспех на притежателя на партията.

В страната се пропука феодалният монопол на разгромените в София, въпреки и не толкоз зрелищно, само че задоволително, с цел да се каже, че на практика на всички места има спад на въздействието на ГЕРБ, даже и там, където печелят на първи тур (в съпоставяне резултата им от предходните локални избори).

Българска социалистическа партия пируват утешителни за управление победи в по-малки обитаеми места. В София, където не печелят нито един областен кмет (управляващ де факто еквивалента на регионален град по население и икономическа тежест) не смеят да се зарадват на сякаш тяхната Ваня. Сега чакат от нея да разглоби техния ляв монопол, с цел да си сглоби личен различен план. Май безконечното очакване нещо сходно да се случи този път може и да се сбъдне.

От всички змии, Трифоновата се изяви като най-отровна, само че ухапването й не съумя да умъртви Лакоон. Умиращите партии хапят най-злобно.

Ако във всичко посочено нагоре има някакви нюанси, то цялостното неявяване на въzраждане от парада на спечелилите е еднопосочно. Няма ги. Какво ли чудеса следва да забележим от тях при идният опит да си въzродят въzраждането?

Има ги депесарите на всички места, където си царуват към този момент трето десетилетие, само че това е тематика, която просто не си заслужава предъвкването.

Промяна, както се вижда, въпреки всичко има. Въпреки гневната опозиция на отиващото си статукво.

*Текстът е оповестен в персоналния на създателя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР