Щатският долар умерено поскъпва по отношение еврото, британската лира стерлинг

...
Щатският долар умерено поскъпва по отношение еврото, британската лира стерлинг
Коментари Харесай

Еврото и британската лира поевтиняват спрямо долара

Щатският $ умерено нараства по повод еврото, английската лира стерлинг и йената в хода на валутната търговия във вторник сутринта,

Към 10:32 часа българско общата европейска валута спада по отношение на $ с 0,12% - до 1,1027 $ за едно евро спрямо курса от 1,1046 $ за евро при затварянето на предходната сесия.

Стойността на английската лира стерлинг през днешния ден сутринта на пазара е 1,2461 $ по отношение на 1,2486 $ за паунд предния ден, спад от 0,16%.

Щатският $ нараства 0,06% по отношение на йената до 134,13 йени по отношение на 134,24 йени за един $ в понеделник.

Индексът DXY, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), пораства с 0,13%, до 101,4 пункта, а по-широкият WSJ Dollar Index губи 0,01%.

Банката на Япония организира постоянно съвещание тази седмица, резултатите от което ще бъдат систематизирани в петък. Тази среща ще бъде първата за Уеда като началник на Централната банка.

Във фокуса на търговците тази седмица са предварителните данни за динамичността на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за първото тримесечие, които ще бъдат оповестени в четвъртък. Експертите приблизително чакат закъснение на растежа на стопанската система на Съединени американски щати през януари-март до 2% от 2,6% през четвъртото тримесечие, съгласно консенсусната прогноза на анализаторите, представена от Trading Economics.

В петък ще бъде оповестен и докладът за приходите и разноските на американците за март, който включва данни за динамичността на потребителските цени (индексите PCE и PCE Core). Консенсусната прогноза на анализаторите планува закъснение на темпа на напредък на показателя PCE Core, който не регистрира измененията в цената на храната и силата, през март до 4,5% на годишна база от 4,6% през февруари.

Тези статистически данни може да повлияят на хода на полемиките на водачите на Федералния запас по отношение на детайлите на паричната политика на идващото съвещание, което ще се организира на 2-3 май, отбелязва Market Watch.

Според CME вероятността за повишение на главния лихвен % на Фед с 25 базисни пункта на срещата през май се прави оценка от търговците на 85,4%. В момента базовата ставка е в диапазона 4,75-5%.

Следващата седмица ще бъде хазаин и на постоянно съвещание на Европейската централна банка Експерти считат, че ЕЦБ може да увеличи лихвения % с 25 или 50 базисни пункта. на идната среща.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР