Щатският долар се засилва спрямо еврото, йената и британската лира

...
Щатският долар се засилва спрямо еврото, йената и британската лира
Коментари Харесай

Доларът се покачва спрямо основните валути

Щатският $ се ускорява по отношение на еврото, йената и английската лира стерлинг при валутната търговията в петък сутринта.

Търговците не престават да правят оценка геополитическите фактори, както и проблемите, възпрепятстващи икономическия напредък в Китай, и остават склонни към риска, означават специалистите на IG.

Фокусът на пазара в петък е върху публикуването на данните за безработицата в Съединени американски щати.

Консенсусната прогноза на специалистите, интервюирани от Market Watch, сочи, че броят на работните места в американската стопанска система през март се е нараснал с 490 хиляди, а безработицата е спаднала до 3,7% от 3,8%.

Данните за безработицата са от основно значение за решенията на Федералния запас по отношение на бъдещата посока на паричната политика. Продължаващото понижаване на безработицата поддържа причините за по-бързо стягане от страна на американската централна банка.

Към 10 часа българско време обменният курс на общата европейска валута по отношение на $ спадна до $1,1061 за едно евро спрямо $1,1067 за евро в края на предходната сесия.

Британската лира в това време поевтинява до 1,3115 $ за паунд при 1,3138 $ за паунд предния ден.

Цената на американската валута по отношение на японската се покачва с 0,53% - до 122,47 йени за $ против 121,7 йени за $ при закриване на търговията в четвъртък.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарският франк, йената, канадският $, лирата стерлинги и шведската крона), през днешния ден се е усилва с 0,1%, а по-широкият показател WSJ Dollar - с 0,14%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР