Щатският долар се стабилизира в хода на форекс търговията във

...
Щатският долар се стабилизира в хода на форекс търговията във
Коментари Харесай

Доларът отстъпва пред еврото и британската лира

Щатският $ се стабилизира в хода на форекс търговията във вторник, сутринта, само че като цяло американската валута осезаемо отстъпва позиции по отношение на еврото и лирата стерлинг и алегорично пораства във връзка с японската йена.

Участниците на валутния пазар не престават да правят оценка вероятната траектория на паричната политика в Съединени американски щати в светлината на изказванията на представители на Федералната аварийна система предходната седмица.

Така да вземем за пример, ръководителят на Фед Джеръм Пауъл означи вероятността от нови покачвания на главния лихвен %, а ръководителят на Федералната аварийна банка на Сан Франциско Мери Дейли допусна, че лихвата ще бъде нараснала два пъти преди края на годината.

Междувременно натискът върху $ по отношение на тандема му с еврото и паунда се оказва от по-агресивната парична политика на Европейската централна банка и Банката на Англия, написа Trading Economics.

Министърът на финансите на Япония Шуничи Сузуки разказа внезапното намаляване на йената през последните седмици като " едностранчиво и бързо " и сподели, че държавното управление ще " предприеме подобаващи дейности " при положение на несъразмерни съмнения.

Към 10:15 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,31% - до 1,0937 $ за едно евро спрямо 1,0906 $ за евро при затварянето на миналата сесия.

Британската лира стерлинг се ускори с 0,27% във връзка с " зелените пари " и се търгува на пазара по 1,2746 $ за едни паунд от 1,2713 $ за паунд в края на предния работен ден.

В същото време цената на $ по отношение на йената спада алегорично по време на днешната сесия с 0,01% - до 143,48 йени против 143,51 йени за $ ден по-рано.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта губи 0,06%, а по-широкият доларов показател WSJ - 0,14%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР