Щатският долар се понижава умерено спрямо основните световни валути по

...
Щатският долар се понижава умерено спрямо основните световни валути по
Коментари Харесай

Доларът губи спрямо еврото, поскъпва към паунда и йената

Щатският $ се намалява умерено по отношение на главните международни валути по време на комерсиалната сесия в сряда сутринта, участниците на пазара чакат данните за инфлацията в Съединени американски щати.

Данните за декемврийската инфлация в Съединени американски щати ще бъдат оповестени в четвъртък. Анализаторите, интервюирани от Trading Economics, усредено прогнозират, че темпът на напредък на потребителските цени се е забавил до 6,5% предишния месец от 7,1% през ноември. Активният спад на инфлацията може да се трансформира във значим мотив за Федералния запас в интерес на закъснение на темпа на повишаване на главния лихвен %.

Следващото съвещание на Фед ще се организира в края на януари/началото на февруари, а пазарът като цяло чака покачване на лихвите с 25 базисни пункта след нарастване с 50 базисни точки. през декември предходната година и четири поредни покачвания от 75 б.п. преди този момент.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), на практика не се трансформира по време на днешната търговия.

Индикаторът се приближи до по този начин наречения " кръст на гибелта " - по този начин техническите анализатори назовават обстановката, когато 50-дневната пълзяща междинна падне под 200-дневната. Традиционно се счита, че това е предвестител на по-нататъшен спад в цената на актива.

Към 10:25 часа българско време общата европейска валута еврото нараства по отношение на американската с 0,08% - до 1,0742 $ за едно евро против 1,0733 $ за евро при затварянето на сесията във вторник.

Британската лира стерлинг намалява пазарния се курс с 0,07% и се търгува за към $1,2146 против $1,2154 за един паунд предходния ден.

По отношение на японската валута доларът нараства с 0,20% до 132,51 йени спрямо 132,26 йени за един $ в края на последната сесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР