Щатският долар остава в силни позиции спрямо еврото, йената и

...
Щатският долар остава в силни позиции спрямо еврото, йената и
Коментари Харесай

Доларът остава в силни позиции към еврото, паунда и йената

Щатският $ остава в мощни позиции по отношение на еврото, йената и лирата стерлинги по време на валутната търговия във вторник сутринта. " Зелените " пари интензивно нарастват по отношение на китайския юан след решението на Народната банка на Китай да задържи нивото на главния лихвен % по заемите (LPR).

Във вторник НБК остави LPR за интервал от една година при 3,65% годишно. Лихвеният % по петгодишните заеми също не е изменен - ​​4,3% годишно, оповестиха от регулатора.

Повечето анализатори чакаха лихвите да останат същите, съгласно изследванията на The Wall Street Journal и Trading Economics. Това се дължи на обстоятелството, че предходната седмица НБК реши да остави лихвата по заемите по програмата за средносрочно кредитиране (MLF) на 2,75% годишно. MLF е значим инструмент за разпределяне на заеми, употребен от Китайската централна банка за обезпечаване на ликвидност на комерсиалните банки и директно въздейства върху нейния главен % LPR.

Пазарът е в очакване на резултатите от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати, което ще завърши на 21 септември. Повечето специалисти са уверени, че Фед няма да форсира повишението на лихвения % и ще го повиши със 75 базисни пункта за трети следващ път.

Към 10 часа българско време курсът на общата европейска валута съвсем не се трансформира по отношение на американската - 1,0027 $ за едно евро спрямо 1,0024 $ за евро при затварянето на предходната сесия.

Курсът на американската валута по отношение на японската се увеличи с 0,09% - до 143,38 йени за $ против 143,21 йени за $ в края на вчерашната борсова сесия.

Британската лира стерлинг подвига цената си с 0,03% и се търгува на пазара по 1,1439 $ за едни паунд по отношение на 1,1431 $ за паунд при затварянето на търговията в понеделник.

Курсът на $ по отношение на юана във вторник се увеличи с 0,12% - до 7,0135 юана против 7,0050 юана за $ след търговията в понеделник. Стойността на $ по отношение на китайската валута предходната седмица надвиши 7 юана за първи път от 2020 година.

Индексът ICE показател, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден е надолу с 0,14%, а по-широкият показател на $ на WSJ се покачва с 0,02%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР