Щатските власти отвориха затвореното генерално консулство на Русия в Сиатъл,

...
Щатските власти отвориха затвореното генерално консулство на Русия в Сиатъл,
Коментари Харесай

Властите на САЩ са влезли с взлом в дипломатически имот на Русия

Щатските управляващи отвориха затвореното генерално консулство на Русия в Сиатъл, написа на челно място в. "Известия ".
Изданието помества на уеб страницата си видеозапис с коментар, съгласно който "неизвестни неканени посетители " са влезнали в комплекса с щурм, като "се опитвали да скрият това от очевидците ", прикривайки дейностите си с парче наследник плат.
Представители на американските управляващи разрушиха ключалката и проникнаха в резиденцията на съветския общоприет консул в Сиатъл. Това заяви през вчерашния ден посолството на Русия във Вашингтон, прецизира "Взгляд ", представен от Българска телеграфна агенция.
Изданието цитира говорителката на съветската дипломация Мария Захарова, която назова случилото се "рядка панорама - държавно пиратско присвояване на благосъстоятелност ".
Американците "се пробват да обхванат на съветска територия, нарушавайки всички наши дипломатически и консулски конвенции, също и личното си законодателство ", съобщи завеждащият консулския отдел на съветската задача в Съединени американски щати Николай Пукалов, представен от ТАСС.
Вашингтон изгони 60 съветски дипломати и затвори съветското консулство в Сиатъл поради обвиняванията за роля на Москва в отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия при започване на март. Русия отговори реципрочно.
Вчера изтече срокът, който бе подложен на съветските дипломати от консулството в Сиатъл, с цел да изоставен всички заемани от тях пространства. Резиденцията на съветския общоприет консул в Сиатъл бе следващият от общо петте дипломатически обекта, които управляващите на Съединени американски щати са лишили от имунитет и са блокирали достъпа до тях от края на 2016 година, разяснява "Комерсант ".
Според всекидневника съветските управляващи се надяват да си върнат постройките по правосъден ред и към този момент са намерили юридическа адвокатска фирма, която да съставлява ползите им. Руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков акцентира, че Москва "е стопроцентово сигурна в своята справедливост ". Държавният департамент прочее също е уверен, че дейностите му са правомерни, показва вестникът. Според негови източници от съветските държавни структури възможностите Москва да издейства преразглеждане на американските решения са "минимални ".
С дейностите си управляващите на Съединени американски щати демонстрираха взаимност с Англия във връзка случая Скрипал, отбелязва "Комерсант ", представен от Би Би Си. Междувременно Русия остава притежател на пространствата, удостовери Андреа Калан, прессекретар на американското посолство в Москва.
Онлайн изданието на съветската телевизия "Дожд " цитира коментар на говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, съгласно която в тази ситуация Съединени американски щати са работили напълно съгласно текстовете на Виенската спогодба. Съединени американски щати ще вземат ограничения за сигурността на съветската задача съгласно поетите от Вашингтон задължения. Не е имало никакво "нахлуване ", това е просто корав и законен отговор на продължаващото възмутително държание на Русия, сподели тя. По думите на Науърт чиновници от Държавния департамент са създали оглед на постройката на съветското консулство, с цел да се убедят, че няма останали хора на негова територия, добавя "РБК ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР