Щатите на САЩ постигат условно споразумение с Google по случай с Play Store

...
Google постигна принципно споразумение с американските щати за уреждане на
Коментари Харесай

Google постигна принципно споразумение с американските щати за уреждане на антитръстов иск за предполагаемото поведение в Google Play Store, според съдебно подаване във вторник.

Това дело беше водено от главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс и главните прокурори от Калифорния, Северна Каролина, Тенеси и Юта. Делото, което обвинява Google в монополни практики, беше заведено през 2021 г. и твърди, че компанията е завишила цените за платени приложения и покупки в приложения на пазара на приложения за Android.

През 2021 г. Google отговори на делото в публикация в блог, като каза: „Странно е, че група държавни прокурори избраха да заведат дело, атакувайки система, която предоставя повече откритост и избор от други“.

Google каза, че към момента няма коментар.

„Никоя компания не е твърде голяма, за да играе по правилата, включително Google. Заведохме този иск, защото е незаконно да се използва монополна власт за увеличаване на цените“, се казва в изявление на главните прокурори.

В делото се твърди, че Google налага технически бариери за разработчиците на приложения от трети страни и че принуждава разработчиците на приложения и потребителите да използват услугата за обработка на плащания, Google Play Billing, която начислява такси до 30% за транзакция.

Технологичният гигант се бори с друг наблюдаван отблизо антитръстов сблъсък този месец. В средата на септември Google ще съди група щати и Министерството на правосъдието, които твърдят, че дизайнът на тяхната страница за търсене е навредил на конкуренти като Yelp или Expedia. Министерството на правосъдието първо съди Google по време на администрацията на Тръмп заради господстващото му положение в онлайн търсенето.

Друго дело беше заведено от администрацията на Байдън през януари, което твърди, че бизнесът с рекламни технологии на Google трябва да бъде разбит.

В сряда главните прокурори казаха, че споразумението за уреждане на Play Store, което ще подлежи на одобрение от съда, все още не е финализирано и повече подробности ще бъдат споделени публично през следващите 30 дни.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР